İnternette yorumlama sistemlerine alternatif, birçok websitesinde görmüş olabileceğiniz bir sosyal medya aracı var.
Disqus sistemini kullanan her websitesine tek bir üyelikten yorum atılabiliyor. Aynı zamanda bunlar disqus resmi websitesinde bir tartışma platformu olarak gösterilerek daha farklı mecralardan da insanların yorumlamasına olanak sağlıyor. Böylece, websiteleri üzerinde tartışılan konuların yaygınlaşması, daha çok insana ulaşması ile beyin fırtınaları daha geniş kitlelere ulaşıyor.
Disqus’ ı Bahadırca bir tanımlama ile özetlersem: Sosyal Tartışma Platformu diyebilirim herhalde. 2007′ de kurulan bu platform çoğu CMS mekanizmasını destekliyor (WordPress, Joomla, Drupal vb.) .
Disqus sisteminin kullanıcılara sağladığı diğer avantajlar ise şu şekilde:
- Yaptığınız yorumları tek bir mecradan yönetebilir hale geliyorsunuz.
- Facebook, Twitter vb. Sosyal medya hesaplarınızla üyelik açabiliyorsunuz
- Diğer sosyal medya hesaplarınızı Disqus ile ilişkilendirebiliyorsunuz.
Disqus Büyüyor!
Başlangıcın aksine Disqus sadece blog sahiplerinin değil birçok haber sitesininde yorumlama sistemlerinde kullanılmaya başlandı bile. Yeni Şafak’ ın, CNN, Fox Haber websitesinde bunu görebiliyoruz. On milyonlarca websitesi Disqus sistemini tercih etmiş durumda.
2013 yılında Disqus’ ın API güvenlik anahtarı sistemini güçlendirmesiyle Disqus kurumsal firmalar tarafından da kullanılacağını düşünüyorum. Birkaç ay sonra çoğu İnternet okur-yazarı sıkı bir Disqus kullanıcısı olacaktır.
Disqus’ ı kullanmak ve kurmak için websitesini ziyaret etmeniz yeterli.
http://disqus.com
Teşekkürler Elinize Sağlık
teşekkürler
Disqus facebook ve diğer benzeri yorum sistemlerinden bi tık daha kullanışlı gibi…
Merak ettiğim bir siteydi sürekli karşıma çıkıyordu üye olup bakmaya üşendim ve google amcaya sordum cevabı siz verdiniz, teşekkür ederim.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler…