Bundan bir ay önce Mardin Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nden bir arkadaşım aradı. Arkadaşım; “Hocam Mardin’deki okulları araştırıyoruz da, sizin okulda kütüphane var mı? “ diye sordu. Önce şaşırdım. Çünkü daha yarım saat önce, öğrencilerimle bu konu hakkında konuşmuştuk. Öğrencilerim “Hocam, neden bir kütüphanemiz yok?” diye yakınıyorlardı. Öğrencilerimden bir kaçı “Hocam, okuyacak romanımız yok, biz roman okumak istiyoruz.” demişti. Bende öğrencilerin bu dileklerini okul müdürümüze iletmiştim. O da, evet bu konuda sıkıntı çektiğimizi ifade etti. Bir sonraki ders zilinde ise arkadaşım beni arayıp “Size kütüphane lazım mı?” diye soruyor.
Tesadüf mü?
Hemen gerekli bilgileri verdim ve beni, İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden Emre CEVİZ’le irtibata geçirdi. Gerekli görüşmeler, programlar telefon görüşmeleriyle sürdü.
Geçen hafta İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü’nden bir grup öğrenci arkadaşlar Mardin’e geldi. Beraber kargodan kitapları ve kitaplıkları alarak okula getirdik. Daha önce hiç mobilya eşyasını monte etmemiştim ama onların sayesinde 16 kitaplığı da gece saat 12:30’a kadar monte ettik. Onlarda bu işin acemisiydi bizde ama bir olup, gece yarısına kadar kitaplıkları monte ettik. Bir sonraki gün ise kitaplarımızı raflarımıza yerleştirdik. Öyle tatlı geldi ki birbirimize verdiğimiz moraller, yaptığımız espriler, gerçekten uzun süre hatıralardan silinmeyecek. Kurulan dostluk ve güven ortamı birkaç saatte oluşmuştu.
Abdülhamit ADEMHAN, Bahadır KAYA ve Hüseyin BUDAK. Bu üç isim Savur Lisesi’ne gelerek bize unutulmayacak, modern, her türlü imkâna sahip bir kütüphane kazandırdılar ve geri döndüler. Telefon numaralarımızı aldık ve iletişimi koparmamak şartıyla yeni projelere imza atacağımızı ifade ettik.
Kulüp çalışmasında bu kadar etkili ve başarılı bir topluluğa bütün Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Benim üniversite dönemimde kulüpleşmeler daha yeni başlıyordu. Üniversite yıllarımda bende sürekli kulüplerde aktif rol aldım ve meslek hayatımda da buna önem veriyorum. Bir eğitmen olarak bazen sosyal etkinliklerin derslerden daha etkinli olduğunu da ifade edebilirim. Sosyal etkinlikler, insanın gelişimini, toplumda kendini ifade edebilmesini ve başarıyı yakalamada daha etkili olmasını sağlar..
Taa İstanbullardan gelip ve maddi hiçbir amaç gütmeyen, yurdun en ücra köşesine bile kitap götüren bu insanları yürekten kutluyorum. Sadece onlara değil, İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetimini de, sırf onarla bu tür avantajları sağlayabildiğinden dolayı, teşekkürü bir borç bilerek, minnettarlığımı ifade edebilirim. Bir üniversitenin kalitesi, yaptığı çalışmalarla belli olur. Böyle bir imkânı sunan bir üniversite de gerçekten başarıyı ve kaliteyi yakalamış demektir.
TEŞEKKÜR!!!
İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü yöneticilerine, üyelerine, Mardin Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu’na ve özellikle buraya kadar gelip emek sarf edip bizlere bu şaheseri bırakan Abdülhamit ADEMHAN’ Bahadır KAYA’ya ve Hüseyin BUDAK’a, emeği geçen, katkı sağlayan herkese, çok teşekkür ediyorum.
Mehmet Selman Hamidi
Kaynak: habermardin.com