Hepimizin bildiği üzere, WordPress normal bir websitesi veya blog yapmak için mükemmel bir araç. Ama, WordPress’ in açık mimari yapısı klasik bir CMS sisteminden daha fazlasını veriyor ve birçok geliştirici, bu sisteme geliştirdikleri eklenti ve araçlarla level atlatıyor.
Bu yazıda CMS sisteminden daha fazlasını veren 15 eklenti veya temayı sizlerle paylaşacağım. Her biri için birkaç cümlede detay vereceğim.
1) Amazon Mağazası
WooCommerce & WordPress eklentisinden harika e ticaret çözümleri çıktığını biliyorsunuzdur. Ama bir adım ötede Amazon entegrasyonuda sağlayabilirsiniz. Bunun için Amazon Shop adlı eklentiyi incelemenizi tavsiye ederim.
2) Forum Sitesi
Bir forum siteniz olabilir ama altyapısı wordpress! Bu konuda daha önce birçok uygulama karşınıza çıkmış olabilir. BBPress en ünlü wordpress forum eklentilerindendir. Ayrıca, WordPress yazı + yorum kombinasyonu ile çalışan ForumEngine eklentisi çok hoşunuza gidebilir.
3) Kupon Sitesi
Kupon sitelerini bilirsiniz. İndirim imkanları vs. Böyle bir site yapmakta wordpress ile mümkün sadece kullanmanız gereken eklenti Clipper adlı eklenti.
4) Rehberlik
Turistik bölgelerde, sık karşılaşılan haritalar vardır, harita üzerinde turistik yerleri gösterir. Belki de wordpress de hayal edemeyeceğiniz ama çok kullanışlı bir tema size bu imkanı wordpress tabanlı websitesinde sunabiliyor. Bu temaya göz atabilirsiniz.
5) Twitter Görünümü
Sosyal Medya’ nın kullanımının artması, alışılmış kullanıcı arayüzü ihtiyacına örnek teşkil etmeye başladı. P2 Theme adlı temada böyle bir arayüz sunuyor ve en önemlisi, dışarıdan kullanıcıların girip yazmasını ve cevap almasını alıştığımız bir formatta sunuyor.
6) Kariyer, İş Arama Sitesi
Bu wordpress’ in yapabilecekleri için en güzel örneklerden denebilir. WordPress üzerine Job Engine diye bir tema ile kuruluyor. Ajax altyapılı filtrelemeler de temaya hoş bir hava katmış. Bu tip temaları ve eklentilerin sayısı çoğalabilir ancak biz bir tanesini örnek olarak vermemiz yapılabilirliğini göstermede yeterli olacaktır.
7) Problem Takibi Sitesi
Bir Endüstri Mühendisi olarak çok hoşuma giden farklı bir çözüm ise Quality Control teması ile gelmiş. Bu temayı iş hayatına, intranet sistemlerine adapte edilmesi söz konusu olabilir. Dashboard kısmı da çok kullanışlı.
8) Rezervasyon Sistemi
Birçok eklentiyle bir rezervasyon sistemi yapabilirsiniz. Bir örneği de Booking System Pro eklentisi! Otellerin oda ve lokasyon kayıtlarında ya da restaurantların rezervasyonunda kullanılabilir bir sistem. Ayrıca, woocomerce ile entegre edebiliyorsunuz. Bir otel için kullanımını kolaylaştıran ve arttıran bir entegrasyon denebilir.
9) Üyelik İşlemleri
WordPress kullanıcı üyeliği olan bir sistem olduğu için üyeler arası, ayarlamalarında birkaç işlemle önü açılabiliyor. s2 Member eklentisi ile siteniz üzerindeki üyelere farklı farklı seviyeler atayabilir ve bunu kolaylıkla wordpress le entegre edebilirsiniz.
10) Fikir Yönetimi
İş hayatında trend olan konulardan birisi de fikir yönetimidir. Fikir yönetimi ile fikirler paylaşılır ve geri dönüşler (yorum ve beğeni butonları ile) alınıır. Bu imkanı size Ideas adlı tema sağlıyor.
11) Destek Masası
Websitelerinde biletli teknik destekler vardır. Örneğin, Şirketler bir konuda hizmet veren kendi websitelerinde sorunuzu size Sıkça Sorulan Sorularda aratıp bulamadığınız takdirde bir bilet numarası (numara ile sorunun takibini yaparsınız) açarak soru sormaya yönlendirir. Bu hizmeti sağlayan SupportPress adında güzel bir eklenti vardı. Woo Themes firmasının bu ürünü kaldırmasından sonra alternatif olarak şu eklenti işinizi görebilir.
12) Emlak Sitesi
Birçok emlak sitesi temasını wordpress marketlerinde bulabiliyorsunuz. Bizde Real Homes adlı temayı burdan birkaç cümle ile özetleyelim. Bu tema ile Google Map ilişkili, arama kısmını detaylandırarak bir site yapabilirsiniz. Ev satışları için güzel düşünülmüş bir tema.
13) Youtube Entegrasyonu
Video pro eklentisiyle youtube videolarını güzel bir arayüzle değerlendirebilir takipçilerinize sunabilirsiniz.
14) Quora Tarzı Websitesi
Quora yı bilmeyenleriniz vardır. Soru sorulan ve cevap alınan siteler olarak özetlenebilir. Cevaplanmış soruları işaretleme veya en iyi cevabı verenin oylanması gibi seçenekler sunan sistemlerdir. Bunları size bir WordPress teması olarak QAEngine sunuyor.
15) Gerçek Zamanlı Grafikler
WordPressde HTML5 ile birlikte gelen gerçek zamanlı grafikleri kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bu linkteki adımları takip etmek.