İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü olarak, 2010 yılında kurulduğumuzdan beri hayallerini kuran ve bu hayallerin gerçekleşmesi için emek sarfeden, hayallerin kurulduğu yeri, bir hayal gerçekleştirme merkezine dönüştüren bir öğrenci kulübü olduk. Bu gün pastamızda yazdığı gibi “Hayallerin Gerçekleştiği Yer”..
Ticaret Üniversitesi’ nin ihtiyacı olan ismini duyurma, sosyal aktiflik ve rol üstlenme gibi konularda okulumuzda, büyük işlere imzalar attık. Getirdiğimiz konspetler için söylenen sözlere kulak asmadan devam ettik. Bugün, Kahve Arası raporumuzu hazırlarken, kahvemizi içen her misafirimizden ne ölçüde faydalandığımızı gördüm. Kargo sponsorluğundan, iş imkanına; Tez imkanından, Staj imkanına;Sosyal sorumluluk yardımlarından ; bilgi ve tecrübe aktarımına kadar ve daha sayamadığım bir çok artı değer… Eğitim Durağı ile yaptığımız, sertifikasıyla ve aldığı eğitimle katılımcıya gerçek anlamda büyük katkı sunan etkinlikler devam edereken gerçekleştirdiğimiz Teknik geziler. Son olarak, başlattığımız ve basında etki olsun, projenin getirdiği duygusal yoğunluk olsun bizleri ileriye taşıyan projemiz Düş Kütüphaneleri. Bu projemiz, dernekleşme sürecine girmişken gerekli isim ve patent haklarını alma işlemlerini sponsorumuz British Eurolang ile gerçekleştirdik.
Yaptığımız 35 etkinlik ile kazandığımız tecrübe bizlere “EN AKTİF KULÜP ” yarışmasında tecrübeli okulların ve onların 10 ar yıllık kulüpleri arasından sıyrılıp finalist olmasını sağladı. Düş Kütüphaneleri projemiz yerel basında tam sayfa gazetelerde yer alırken, kendi alanında çok iyi reytinge sahip olanMesut Yar ile “Uyan Türkiye” programındada kendisine yer buldu. Onlarca haber sitesinde projemiz geniş yer buldu. Tüm bunlardan önce İstanbul’ un en aktif kulübü olmayı başaran Üretim Araştırmaları Kulübü, bunlar sayesinde, şu an Türkiye’ nin en aktif öğrenci kulüpleri arasında ilk 9′ a girmiş bulunuyor.
Bütün bunları gerçekleştirirken tanıştığımız çözüm ortaklarımız, sponsorlarımız bizim için birer dostluğa dönüştü. Bu dostlukları pekiştirmek ve sağlamlaştırıp, bir yılın güzelliklerini anlatmak için Dilruba Restaurant‘ da kahvaltıdaydık. İBB Gençlik Meclisi‘ nden, Bilge Adam‘ dan, Makine Mühendisleri Odası‘ ndan, British Eurolang‘ den, Gençlik Platformu‘ dan gelen dostlarımızla eşsiz manzarada sohbet edip, planlar ve projeler üstüne konuştuk.
Yeni projelerimiz ise Üretim Araştırmaları Kulübü için yeni açılım ve farklılıkları ifade ediyor. Yeni projelerimiz:
- 1000 adet baskılı İstanbul Ticaret Üniversitesi’ ne özel bir dergi
- Yeni Optimizasyonuyla ve yüzüyle web siteleri
- Düş Kütüphaneleri Derneği
- Uluslararası bir Öğrenci Sempozyumu
- Bilişim konulu büyük bir organizasyon
- Kulüpler Haftası
Üretim Araştırmaları Kulübü olarak sadece okulumuz içinde bağlı kalmayıp çeşitli dernek ve kuruluşlarda, tesmsilcilikler alınıp, komisyonlar kuruldu.
- Forum İstanbul
Miray Sevim, Hüseyin Budak, Abdülhamit Ademhan Küçükyalı ve İTİCÜ temsilciliklerini gerçekleştiriyorlar.
Forum İstanbul’ un dergilerinde, kulübümzden bahsederken yazılarımızında tirajı yüksek dergilerde yayınlanmasını sağlamış oluyoruz. Sene içinde yaptığı büyük organizasyonlarda Dünya’ nın gıpta ettiği insanlarla tanışma imkanı buluyoruz.
- Makine Mühendisleri Odası
Hüseyin Sırmalı (MMO İstanbul Şube Komisyon Başkanı), Bahadır Kaya( MMO İstanbul Şube Komisyon Başkan Yardımıcsı), Abdülhamit Ademhan ve Hüseyin Budak Endüstri Mühendisleri’ ni de içinde barındıran MMO İTİCÜ ÖĞRENCİ KOMİSYONU’ nu kurduk.
- Temsilcilikler
Çeşitli dil okullarının İstanbul Ticaret Üniversitesi temsilciliklerini yerine getiren Dilara Günay, Emre Ceviz arkadaşlarımızda kulübümüzü dışarıda en iyi şekilde temsil etmektedir.
Yaptığımız etkinlikleri yaymak için internette kullandığımız websiteleri sayesinde şu an
“Kütüphane kuruldu.”
“Kale Kilit”
“İTİCÜ”
“İstanbul Ticaret Üniversitesi 10.yılı”
gibi kritik Google etiketlerinde görsellerde ve arama sonuçlarında ilk sayfada yer alıyoruz. 1,5 yılda ulaştığımız yer ise İstanbul Ticaret Üniversitesi’ nin en aktif kulübü olarak 3 ayrı kampüsde etkinlik yapan ilk kulüp olma, Öğrenci kulübü olmasına rağmen projelerini milyonlara ulaştırma, basında yer alma ve en önemlisi Türkiye’ nin en aktif kulüpleri arasında yer alma.
Üretim Araştırmaları Kulübü’ nün geldiği bu noktada bizlerin yanında olan dostlarımıza, kulüp ailemizin değerli üyelerine, sponsorlarımıza ve çözüm ortaklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu mükemmel topluluk içinde canı gönülden çalışan bütün dostlarıma teşekkür ediyor. Başarılarımızın devamında bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımıza soruyoruz?
“HAYALLERİN GERÇEKLEŞTİĞİ YERDE, HAYAL ORTAĞIMIZ OLMAYA VARMISINIZ?”
Bahadır KAYA
Üretim Araştırmaları Kulübü – Yönetim Kurulu Başkanı