Cumartesi Günü Menümde Kariyer Vardı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’ nde ki arkdaşımın Genel Başkan Yardımcılığını yürüttüğü MÜNÖD (Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği) ‘ ün düzenlediği  Menüde Kariyer Var isimli etkinliklerine davet edildim, etkinlik Malatyalı işadamları ile üniversite öğrencilerini buluşturan bir kahvaltı üzerinde şekillenmiş. Her masada işadamlarıyla beraber öğrenci grupları kahvaltı yapıyor ve sohbet ediyor. Bu günkü etkinlikte ise gerçekten çok önemli isimlerle bir etkinlik planlamıştı. Malatyalı büyük işadamlarından Yunus AKDAŞ-AKDAŞ Group Yön. Kur. Başkanı, MİAD Yön. Kur. Başkanı, Tülin ERSÖZ-İBB Turizm Koordinatörü, Yüksel ÇENGEL-İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Danışmanı da açılışta öğrencilere tecrüblerini aktardılar ve aynı zamanda diğer öğrencilerle birlikte masadaydı. Benim bulunduğum masada ise Timur bey vardı. Etkinlikle ilgili benim için önemli noktaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Yunus Akdaş ve Yüksel Çengel’ in konuşmalarıyla ilgili hatıraldıklarım şu şekilde:

Yüksel Çengel 74 yaşında ve kendisinin dediği gibi bu yaşına rağmen bilgisyarı ve iPad’ ini kullanan her zaman öğrenmeye aç bir insan. Yüksel Bey 2 darbe görmüş zorluk içerisinde büyüdüklerini ve yeni neslin ne kadar şanslı olduğunun altını sürekli çizdi. Kendi dönemlerinde kömürlü ütülerin olduğundan ve bir çok zorluğun üstesinden çalışma azmiyle ve öğrenmeye aç olarak ve cesaretle geldiğini söyledi. Kendisinin başkanlıklarla dolu bir hayatı var. Avcılar belediye başkanlığı yaptığı dönem öncesi partisinin (CHP)’ nin %4 alamazken kendisinin hizmet etmesi sebebiyle %62 lere varan oy oranını anlattı. Benim en çok hoşuma giden şey ise kendisinin objektif bir insan olması. Şuanki hükümetin ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ ın çoğu çalışmasını desteklediğini heryerde söylediğini belirtti. Bu çok önemli geldi bana bizim kendi gücümüzü yerine getirecek şeyin her zaman doğru eleştiriyle gerçekleşeceğini düşünüyorum. Herşeye olmamış, hatalı veya yanlış damgasını vurmak, itiraz etmek ne diyene ne ülkeye bir şey kazandırdı bu güne kadar. Bu bağlamda doğru bulduğu konuları çekinmeden söylemesi (farklı ideolojiye rağmen) kendisinin ne kadar objektif bir insan olduğunu gösterdi aslında.

Menüde Kariyer Var

Yunus Akdaş ise Crispino’ nun sahibi ve bir çok alanda çalışmalarını yürüten yılmamanın, azmin ayaklı haline gelmiş ismi diyebilirim herhalde. Köy okulunda 2 sınıfta (1-2-3 ler bir yerde; 4-5 ler bir yerde) başarıyla bitirdiği okulundan sonra başarılı geçirdiği lise yıllarını bize anlattı. Üniversite sınavında yaptığı kodlama hatasıyla Doktorluğu kaçırıp 1 ay içine kapanmış Yunus Akdaş ve Hava harp okuluna yazılmış. Oradan ise Kartal Gözlü olmadığı gerekçesiyle elenmiş. Bir hayat düşünün hep bir kaybetme var ama hep bir azimle tekrar bir işten tutunma. 80 darbesi, karışık dönemler hep sil baştan yapmış Yunus beyin en ilgimi çeken konuşmaları ise Crispino markasını oluştururken dünyanın dörtbir yanında ki markaları yerinde inceleyerek kendisini başarabileceğine inandırdığını anlattığı bölümdeydi. Dünyanın bir çok fuarında diğer takım elbiseleri inceleyerek kendilerinden farklı bir şey yapmadıklarını görmüş ve ona göre kendisini cesaretlendirmiş. Bir markayı oluşturmak zordur dedi kendisi, reklam-tanıtım ister, bizim gibi yokluktan gelen insanlar için boşa giden para çok oluyor marka oluştururken dedi. Serbest Piyasa ekonomisinin faydaları üzerinde de durdu.

Programda bir çok güzel sözlerle ve sorularla devam eden yerlerde, gençlerden gelen doğru evlenme zamanı ile alakalı soruya da işadamları erken evlenmenin daha doğru olduğunu ve ilerleyen yıllarda bunu yakalamanın zor olacağını belirterek cevapladılar. Gençlerin umutsuzluğa memnuniyetsizliğe kapılmaları için hiç bir sebep olmadığını söylediler.

Ben etkinliği düzenleyen MÜNÖD’ ü kutluyorum başarılarının devamını diliyorum. Bu tip etkinliklerin detaylarını hep mümkün olduğunca sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Cumartesi Günü Menümde Kariyer Vardı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön